info@carnivalnews.net

Lidl rakentaa Vantaalle ekomyymälän

Lidl on aloittanut Suomen ensimmäisen ekomyymälän rakentamisen Vantaan Vapaalaan. Myymälän rakentamisessa käytetään kotimaisia rakennusmateriaaleja sekä sertifioitua puuta. Myymälässä panostetaan omaan uusiutuvan energian tuotantoon ja katolle asennetaan aurinkovoimala. Lisäksi piha-alueilla tuetaan luonnonmonimuotoisuutta istuttamalla metsäniittyä ja ripustamalla linnunpönttöjä. Myymälälle haetaan BREEAM-ympäristösertifikaattia.

Vantaan Vapaalaan avataan uusi Lidl syksyllä 2020. Myymälä on Lidl Suomen ensimmäinen ekomyymälä, ja sille haetaan very good -tason BREEAM-ympäristösertifikaattia. Sertifikaatti ohjaa kokonaisvaltaisesti rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Myymälässä tarkastellaan mm. rakentamisessa käytettyjä materiaaleja, rakentamisen aikaista maankäyttöä sekä myymälän energian- ja vedenkulutusta.

– Vapaalan myymälässä otetaan ympäristöystävällisyys uudella tavalla huomioon. Käytämme myymälän rakentamisessa esimerkiksi kotimaisia rakennusmateriaaleja sekä sertifioitua puuta, minimoimme rakennusaikaiset jätteet ja kierrätämme niistä vähintään 60 prosenttia, istutamme viheralueille kotimaisia puita ja pensaita sekä metsäniittyä, kiinteistöpäällikkö Toni Koskinen luettelee.

Lidlin tavoitteena on olla oman toiminnan osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Myymälärakentamisen ympäristöystävälliset ratkaisut ovat merkittäviä askelia tavoitetta kohti. Vapaalan ekomyymälä on Lidlille pilottihanke, josta haetaan kokemuksia entistä ympäristöystävällisempien myymälöiden rakentamiseen.

– Kaikissa toimipisteissä käytetään jo nyt uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Panostamme myös oman uusiutuvan energian tuotantoon ja asennamme lähtökohtaisesti kaikkiin uusiin myymälöihimme oman aurinkovoimalan, Koskinen kertoo.

Lidlissä seurataan myymälöiden energiankulutusta jatkuvasti ja poikkeamiin tartutaan herkästi. Yritys on vaihtanut jo lähes kaikkiin myymälöihinsä energiapihit led-valaisimet ja kouluttaa henkilökuntaa huomiomaan energiatehokkuuden myös omassa työssään. Asiakkaille Lidl tarjoaa yhä useamman myymälän parkkipaikoilla mahdollisuuden sähkö- ja hybridiautojen pikalataukseen.

Lidl sai vuonna 2016 ensimmäisenä kauppaketjuna Suomessa energiatehokkuuden ISO 50001 -sertifikaatin. Lisäksi maaliskuussa 2017 valmistuneelle pääkonttorille on myönnetty LEED Gold -sertifikaatti ja lokakuussa 2018 valmistuneelle Järvenpään jakelukeskukselle haetaan excellent-tason BREEAM-sertifikaattia.

– Vastuullisuudessa on hyvä asettaa isoja ja riittävän kunnianhimoisia tavoitteita, jotka innostavat ja ovat mahdollisia toteuttaa. Ympäristösertifikaatti antaa meille selkeät raamit, kuinka voimme huomioida ympäristön myymälää rakentaessa, Koskinen jatkaa.

Vapaala on Lidlin seitsemäs myymälä Vantaalla

Vantaalla palvelee tällä hetkellä kuusi Lidl-myymälää. Vapaalan uusi myymälä tulee palvelemaan erityisesti Länsi-Vantaan asukkaita.

– Vantaalla asiakasmäärät ovat kasvaneet tasaisesti ja varsinkin Länsi-Vantaalta olemme etsineet hyviä myymäläpaikkoja. Olemmekin erittäin iloisia, että pääsemme pian palvelemaan vantaalaisia asiakkaitamme entistä paremmin, aluejohtaja Antti Partanen iloitsee.

Vapaalan myymälästä tulee uusimman Lidl-ilmeen mukainen avara ja tyylikkään harmaa myymälä. Sen myyntipinta-ala on noin 1400 m2 ja osoite on Vapaalantie 4.

Vastaa