Luomu
Luomu on lyhennesana sanasta luonnonmukainen ja esiintyy muun muassa seuraavissa yhteyksissä:
luomutuote: elintarvikkeet ja materiaalit
luomumaatalous, joka jakaantuu seuraaviin:
luomuviljely: viljelykasvit
luomueläintuotanto: tuotantoeläimet
Luomu on ruuantuotannon laatujärjestelmä. Se yhdistää ympäristön ja ilmaston kannalta parhaat käytännöt, runsaan biologisen monimuotoisuuden, luonnonvarojen säästämisen, eläinten hyvinvoinnin sekä elintarvikkeet, jotka on tuotettu luonnonmukaisista aineksista ja luonnollisin menetelmin. Se vastaa luomutuotteiden kasvavaan kysyntään sekä edistää maaseudun kehittämistä.
Turvallista ruokaa
Luomuruoan puhtaus kumpuaa kahdesta lähteestä: torjunta-aineiden ja lisäaineiden vähäisyydestä.
Eläinten hyvinvointi
Eläinten hyvinvointi tarkoittaa luomutuotannossa esimerkiksi sitä, että eläimet saavat käyttäytyä lajinsa mukaisesti.
Ympäristö kiittää
Luomutuotanto pitää yllä maatalousluonnon monimuotoisuutta ja kierrättää ravinteita.
Yhteiskunta hyötyy
Suomalainen luomu on kotimaisinta ruokaa, sillä tuontipanosten osuus luomussa on vähäinen.