info@carnivalnews.net

Vihermehut ja kuitupitoiset ruoat arjen ruokavalikoimassa

Vihermehut ja kuitupitoiset ruoat ovat molemmat hyödyllisiä osia terveellistä ruokavaliota. Niillä on erilaisia terveyshyötyjä, ja niitä voi helposti sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon. Tässä on tietoa molemmista:

Vihermehut

Vihermehut ovat juomia, jotka on valmistettu tuoreista vihreistä kasviksista, kuten lehtivihanneksista, selleristä, kurkusta ja pinaatista.

 • Ne ovat runsaasti ravintoaineita, kuten vitamiineja (erityisesti C- ja K-vitamiinia), mineraaleja ja antioksidantteja.
 • Vihermehut voivat auttaa lisäämään kasvisten saantia, koska ne tarjoavat tiivistetyn muodon vihreitä ravintoaineita.
 • Ne voivat tukea ruoansulatusta, immuunijärjestelmää ja yleistä hyvinvointia.

On tärkeää huomata, että vihermehut eivät korvaa kokonaisten kasvisten syömistä, sillä niiden kuidut ja osa ravintoaineista voi jäädä pois mehustuksen yhteydessä.

Kuitupitoiset ruoat

Kuitu on osa hiilihydraatteja, jota ei pilkkoudu tai imeydy elimistössä.

 • Kuitupitoiset ruoat, kuten täysjyväviljat, palkokasvit, hedelmät ja vihannekset, tarjoavat runsaasti kuitua.
 • Kuitu edistää suoliston terveyttä ja ruoansulatusjärjestelmän toimintaa.
 • Se auttaa ylläpitämään kylläisyyden tunnetta ja voi auttaa hallitsemaan painoa.
 • Kuitupitoiset ruoat voivat auttaa pitämään verensokerin tasapainossa ja ehkäisemään sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja sekä tyypin 2 diabetesta.

On tärkeää lisätä kuitupitoisia ruokia asteittain ruokavalioon ja juoda riittävästi vettä, jotta kuitu voi toimia parhaiten.

Jotta voisit hyötyä molemmista, voit harkita seuraavia vinkkejä:

 • Valmista vihermehuja kotona tuoreista vihanneksista ja lisää niihin kuitua esimerkiksi chian siemenistä tai pellavansiemenrouheesta.
 • Sisällytä ruokavalioosi monipuolisesti erilaisia vihanneksia, hedelmiä ja täysjyväviljatuotteita.
 • Kokeile erilaisia kuitupitoisia ruokia, kuten kaurapuuroa, täysjyväleipää, linssisalaattia tai pavuista valmistettuja patoja.
 • Muista juoda riittävästi vettä kuidun kanssa, jotta se voi toimia tehokkaasti suolistossa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ruokavalio on kokonaisuus, ja monipuolisuus on avainasemassa terveellisen ruokavalion saavuttamisessa. Vihermehut ja kuitupitoiset ruoat ovat vain osa laajempaa ruokavalion kirjoa, johon tulisi sisällyttää myös muita ravintoaineita, kuten proteiineja, terveitä rasvoja ja hiilihydraatteja.

Trackbacks & Pings

 • Mehuista energiaa arkeen - katso tästä vinkit - Vihermehut ja tulevaisuus :

  […] Mehut tarjoavat loistavan tavan lisätä energiaa arkeen. Ne ovat täynnä ravintoaineita, vitamiineja ja antioksidantteja, jotka tukevat kehon hyvinvointia. Appelsiinimehu ja vihermehut ovat erityisen hyviä valintoja energianlähteiksi. Itsetehdyt mehut antavat mahdollisuuden hyödyntää erilaisia raaka-aineita ja säätää mehujen makua oman mieltymyksen mukaan. Ne tarjoavat myös luonnollisen vaihtoehdon kaupan valmiille mehuille, jotka voivat sisältää lisättyjä sokereita. Muista nauttia mehut heti valmistuksen jälkeen, jotta saat niiden kaikki hyödylliset ravintoaineet talteen. […]

  11 kuukautta ago

Vastaa