info@carnivalnews.net

Puutarhanhoito senioreille

Puutarhanhoito on suosittu harrastus kaikenikäisten keskuudessa, mutta erityisen suosittu se on aikuisten keskuudessa. Puutarhanhoito on harrastus, jossa hoidetaan ja kasvatetaan kasveja. Puutarhanhoito on senioreille hyvä tapa pitää hauskaa, ja se tarjoaa myös monia etuja heidän henkiselle ja fyysiselle terveydelleen.

Puutarhan tulokset voivat olla hyvin tyydyttäviä. Puutarha voi tarjota lisähyötyjä, jos kasvatat hedelmiä ja vihanneksia.

Puutarhanhoito on hyväksi senioreiden terveydelle

Puutarhanhoito on kovaa työtä ja vaatii paljon sitoutumista. Iäkkäät aikuiset voivat pitää puutarhanhoitoa hyvänä tapana harrastaa liikuntaa ja päästä ulos aurinkoon. Puutarhanhoito voi paitsi pitää sydämen terveenä myös parantaa kognitiivisia toimintoja.

Nämä terveyshyödyt ovat vain muutamia syitä, miksi puutarhanhoidon pitäisi olla jokaisen iäkkään aikuisen harrastus. Mutta mikä tärkeintä, se on tapa saada tyydytystä ja iloa oman puutarhan luomisesta.

Fyysinen

Iäkkäät aikuiset voivat elää terveellistä elämäntapaa pysymällä aktiivisina ja harrastamalla liikuntaa. Säännöllinen liikunta ja fyysinen aktiivisuus voivat parantaa sydämen terveyttä, vahvistaa luustoa ja suojata sinua kaikilta sairauksilta.

Puutarhanhoito on hyvä tapa niille, jotka eivät halua olla aktiivisia, mutta eivät ole valmiita aloittamaan.

Sydämen terveys paranee

Puutarhanhoito on erinomaista aerobista liikuntaa senioreille, jotka viettävät aikaa pelaamalla online casino. Se lisää verenkiertoa ja vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmää. Hyvä sydänterveys voi auttaa iäkkäitä aikuisia vähentämään aivohalvausriskiä, alentamaan verenpainetta ja vähentämään stressiä.

Kognitiiviset toiminnot lisääntyvät

Parantunut aerobinen ja sydän- ja verisuonitoiminta lisää hapen liikkumista verenkierrossa, mikä puolestaan parantaa hapen virtausta koko kehossasi ja aivoissa. Suurempi hapen virtaus aivoihin johtaa parempaan aivotoimintaan ja pidempään keskittymiskykyyn. Aivojasi voidaan stimuloida vähentämään dementian kehittymisen riskiä.

Parempi liikkuvuus

Voit odottaa käyttäväsi koko kehoasi puutarhanhoitoon. Tähän sisältyy käsien ojentaminen ja sitten kumartuminen, jotta pääset puutarhaan. Tämä voi auttaa parantamaan liikkuvuuttasi vahvistamalla niveliäsi ja stimuloimalla lihaksia.

Lisää immuunijärjestelmää

Tutkimukset ovat osoittaneet, että mineraalipitoisen puutarhamullan läheisyys voi parantaa immuunijärjestelmääsi. Maan aromi voi olla hyödyksi astman ja psoriaasin hoidossa.

Se on hyvä D-vitamiinin lähde

Aurinko on ihmisille ensisijainen D-vitamiinin lähde, ja puutarhanhoito tapahtuu ulkona. D-vitamiini on välttämätön tiettyjen sairauksien ehkäisemiseksi ja luuston vahvistamiseksi.

Psyykkinen

Ikääntyessä on olemassa riski kognitiivisen ja henkisen toimintakyvyn heikkenemiselle. Se voi saada monia muotoja, mutta yleisin on dementia. Aivojen stimulointi ja lisääntynyt ilmavirtaus voivat auttaa viivästyttämään oireita ja ehkäisemään kognitiivista heikkenemistä.

Puutarhanhoito harrastuksena voi stimuloida mieltä, aisteja ja mielenterveyttä. Se voi myös auttaa torjumaan masennusta. Iäkkäiden aikuisten tulisi harrastaa jotain sellaista, joka liittyy sekä mieleen että fyysiseen aktiivisuuteen.

Puutarhanhoito on hyvä harrastus, jota voi harrastaa sekä kaupunki- että maaseudulla. Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla puutarhanhoito voi hyödyttää mielenterveyttä, niin ikääntyneiden kuin kaikkien muidenkin.

Serotoniinitasot nousevat

Serotoniini, aivoissa esiintyvä kemikaali, on vastuussa siitä, että pysymme onnellisina ja rauhallisina. Voit vapauttaa tätä kemikaalia syömällä tiettyjä ruokia ja harrastamalla aerobista liikuntaa. Puutarhanhoito voi olla kohtalaista aerobista liikuntaa, ja se voi vapauttaa serotoniinia.

Vähentää stressiä

Puutarhanhoitoa voi tehdä omaan tahtiin. Harrastuksen tiedetään myös alentavan kortisolitasoja. Kortisoli on elimistössä esiintyvä kemikaali, joka vastaa verenpaineen säätelystä. Sinulla on paremmat mahdollisuudet alentaa verenpainetasoja luonnollisesti, jos pystyt hallitsemaan kortisolia.

Vähentää dementian riskiä

Puutarhanhoito käyttää lähes kaikkia aistejasi. Puutarhanhoitoon liittyy kosketus, näkö, haju, maku ja joskus kosketus. Usein tapahtuva liikkuminen useiden aistien kanssa samanaikaisesti voi parantaa aistitietoisuutta ja vähentää dementian riskiä.

Lisääntyneet sosiaaliset mahdollisuudet

Puutarhanhoito on monien ihmisten, erityisesti senioreiden, suosikkiharrastus. Voit liittyä erilaisiin puutarhayhteisöihin ryhtymällä harrastamaan puutarhanhoitoa. Voit myös tavata uusia ihmisiä ja järjestää tapahtumia ystävien kanssa.

Pitää mielen keskittyneenä

Puutarhanhoito on aikaa vievää puuhaa, mutta sitä voi tehdä yksin. Sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota puutarhan ylläpitoon. Puutarhanhoidossa sinun on kiinnitettävä huomiota yksityiskohtiin ja huolehdittava elävistä kasveista. Tämä stimuloi mieltäsi ja auttaa sinua pysymään keskittyneenä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa puutarhanhoitoa. Puutarhanhoidosta on monia hyötyjä, joten se on loistava harrastus. Välttääksesi loukkaantumiset, ole turvallinen ja varovainen puutarhanhoidossa. Nauti ilosta ja rauhasta, jota puutarhanhoito tuo elämääsi.

Vastaa