info@carnivalnews.net

Nykyaikainen puutarhatuote on ekologinen ja helppokäyttöinen

Enemmän kuin puolet maapallon asukkaista asuu kaupungeissa. Sama suuntaus näkyy Suomessa, kaupungistuminen jatkuu. Kaupungistumisen seurauksena ihmiset kaipaavat luontoon. Vihreä keidas halutaan lähelle, omalle parvekkeelle tai terassille. Silmänilon lisäksi kaivataan konkreettista tekemistä ja jotain, joka tuo onnistumisen iloa.

Suomalaisista 75 prosenttia uskoo, että kasvattamalla omat vihannekset ja yrtit voi vähentää omaa kulutustaan ja aiheuttamiaan päästöjä*. Suomalaisista liki joka kolmas kasvattaa jo yrttejä, mutta vielä suurempi osuus haaveilee niiden kasvattamisesta: Peräti 39 prosenttia haaveilee yrttien ja 38 prosenttia salaattien kasvatuksesta**. Suomalaisten mielestä nykyaikainen puutarhatuote on ekologinen ja helppokäyttöinen*.

*Biolanin Taloustutkimuksella teettämä Bränditutkimus 2019, vastaajina 937 suomalaista.

**Biolanin teettämä kuluttajakysely 11/2018 puutarhanhoidosta, vastaajina 1 000 suomalaista

Biolan-uutuudet 2020

Biolan Puutarhan Sammalmulta on ekologisen kotipuutarhurin valinta. Sammalmulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia. Sammalmulta sisältää nopeasti uusiutuvaa, ekologista kasvualustasammalta sekä pieneliötoimintaa aktivoivaa biohiiltä. Sekä biohiili että sammal lisäävät kasvualustan ilmavuutta. Lisäksi ne pystyvät sitomaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön mullan kuivuessa. Sammaleen ja biohiilen ansiosta kasteluväli on pidempi kuin perinteisillä kasvualustoilla.

Puutarhan Sammalmulta valmistetaan kompostoimalla. Kompostoinnin aikana multaan sitoutuu ravinteita, jotka vapautuvat kasvien käyttöön vähitellen. Kompostoinnin ansiosta multa sisältää paljon pitkälle maatunutta humusta, joka parantaa etenkin hiekka- ja savimaiden rakennetta. Sammalmulta aktivoi maan pieneliöstöä ja elävöittää maata. Sammalmulta on ympäristöystävällinen, luonnonmukaisesti lannoitettu ja kalkittu kasvualusta kaikkialle puutarhaan.

Hinta: 40 litran säkki noin 4 €
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan Sammalnappi on siisti ja vaivaton tapa aloittaa esikasvatus. Sammalnapissa onnistuu niin kylvö kuin pistokaslisäyskin. Sammalnappiin on puristettu tiiviiksi noin 0,5 dl rahkasammalta, joka turpoaa nopeasti kasteltaessa. Rahkasammal on erinomainen kasvualustaraaka-aine taimikasvatukseen, koska se pidättää runsaasti vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Sammalnappi on valmistettu kotimaisesta, ekologisesta, nopeasti uusiutuvasta rahkasammaleesta. Sammalnappi on lannoitettu ja kalkittu.

Hinta: 12 Sammalnappia noin 4 €
Koko: Napin halkaisija 35 mm
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan Pienoiskasvihuone takaa tasaiset olosuhteet siementen idättämiseen ja pistokkaiden juurruttamiseen. Pienoiskasvihuoneeseen kuuluu 12 Sammalnappia, jotka on valmistettu kotimaisesta rahkasammaleesta. Pienoiskasvihuoneen kannen muotoilu mahdollistaa tuuletuksen taimivaiheessa. Tukeva rakenne ja kestävä materiaali mahdollistavat uudelleenkäytön – Pienoiskasvihuonetta voi täyttää Biolan Sammalnapeilla.
Hinta: Kasvihuone ja 12 kpl Sammalnappeja noin 6 €
Koko: Pakkauksen koko 31x11x4,7 cm
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan Kasvatusallas mahdollistaa kukkien, yrttien ja pikkuvihannesten helpon ja vaivattoman kasvatuksen. Kasvatusaltaan välipohjan alla on vesivarasto, josta riittää vettä kasveille noin viikon tarpeeseen. Vesi nousee kasvualustaan kapillaarisesti kasvien tarpeen mukaan. Veden lisäys onnistuu siististi suppilon kautta. Myös päältä kasteltaessa ylimääräinen kasteluvesi valuu vesivarastoon. Kasvatusallas sopii hyvin parveke- ja terassikasvatukseen, koska valumavedet eivät tahri lattiaa.
Kasvatusallas on oivallinen myös lavaviljelyyn. Kasvatusallas on mitoitettu niin, että lavakauluksen sisään mahtuu neljä Kasvatusallasta. Taivasalla ylimääräinen sadevesi poistuu ylivuotorei´istä eikä ole vaaraa mullan liettymisestä.

Hinta: Noin 40 €
Koko: 36x57x 20 cm, vesitila 7 l, multatila 26 l
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan Parvekekasvilannoite on luonnonmukainen lannoitejauhe kukkien ja vihannesten lannoittamiseen. Parvekekasvilannoite lisää kukkaloistoa sekä vihannesten, kuten tomaattien, kurkkujen, chilien, paprikoiden ja mansikoiden, satoa. Parvekekasvilannoitteella onnistuu varastolannoitus: Tee multaan kuoppa, johon kaadat annosteluohjeen mukaisen määrän lannoitejauhetta. Peitä lannoitejauhe mullalla. Saat kastella kasveja koko kesän pelkällä vedellä.

Hinta: 1 litran ämpäri noin 7 €
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Biolan Bokashi on valmis paketti bokashoinnin aloittamiseen. Bokashoimalla keittiön biojäteet voidaan käsitellä helposti ja ekologisesti omassa keittiössä. Tyylikäs valkoinen 10 litran astia sopii keittiöön kuin keittiöön. Astian sisällä on välipohja bokashi-nesteen erottamiseen ja tiivistelevy massan tiivistämiseen. Bokashi-neste valutetaan helppokäyttöisestä ja toimintavarmasta hanasta. Kannen tiiviste ja kiinnityssalpa varmistavat säiliön tiiviyden ja massan fermentoitumisen. Pakkaus sisältää 1 kg EM-bokashirouhetta.

Hinta: Koko paketti noin 60 €
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

 Biolan Hiekoitusmurske on  poltetusta savesta valmistettu luonnontuote liukkauden torjuntaan. Tuotteen keveys on valtti kuljetuksessa ja levityksessä. Keveytensä ansiosta se ei myöskään painu sulamisveden pohjalle, vaan torjuu liukkautta myös jäätymisen jälkeen. Tämä vähentää vaadittujen levityskertojen määrää.

Hiekoitusmursketta voi hyödyntää puutarhassa maanparannukseen ja kasvualustaseoksissa tuomaan ilmavuutta. Hiekoitusmurske soveltuu myös ruukkujen salaojittamiseen.

Hinta: 25 litran säkki 7 €, 8 litran säkki 4 €
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Vastaa