info@carnivalnews.net

Aurinkolämpö täydentää puulämmitystä tehokkaasti

Aurinkolämpö on hyvä vaihtoehto puulämmityksen rinnalla. Biokattilaneuvonta julkisti syyskuun alussa tuoreen videon, jossa esitellään aurinko- ja puulämmityshybridijärjestelmää sekä käyttäjäperheen kokemuksia.


”Meillä on käytössä aurinko- ja puulämmityshybridijärjestelmä sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Katolla on kahdeksan aurinkokeräintä asennettuna telineeseen, joka on suunnattu aurinkoon päin. Kattilana on lambda-ohjattu kaasukattila, joka kaasuttaa puun ja polttaa sen jälkipolttimessa. Järjestelmä on automaattinen ja helppohoitoinen, kertoo Skärlandetissa Tammisaaressa perheensä kanssa asuva Jonas Brunström Biokattilaneuvonnan vastajulkaistussa videohaastattelussa.


Tärkeä osa järjestelmää on 3 000 litran lämminvesivaraaja. Vesivaraajaa hankittaessa kannattaa valita oikeanlainen malli, joka soveltuu aurinkolämmön hyödyntämiseen. Myös shuntti-automatiikkaohjaus on keskeinen osa järjestelmää.


”Aurinkolämmitys oli paljon tehokkaampi  kuin olin uskonut. Se toimii automaattisesti eikä sitä tarvitse oikeastaan huoltaa tai säätää lainkaan”, Brunström lisää.

Biokattilaneuvonnalla edistetään biopolttoaineita hyödyntävien lämmitysjärjestelmien ja biokattiloiden energiatehokasta käyttöä. Neuvonta koskee kaikkia alle yhden megawatin bioenergiakattiloita. Kutteri-ohjelma on sopimus biokattiloiden energiatehokkuutta parantavasta neuvonnasta. Bioenergia ry vastaa Kutteri-ohjelman ja -sopimuksen toimeenpanosta ja kehittää sitä yhteistyössä muiden sopimusosapuolten kanssa. Motiva Oy tuottaa tietoaineistoja neuvonnan tarpeisiin ja pitää yllä Tehokkaasti puulla -sivustoa. Biokattilaneuvontaa ja siihen liittyviä tutkimuksia toteuttamassa on mukana yhdistyksiä, alan oppilaitoksia ja yrityksiä. Kutteri II -ohjelman sopimuskausi on 2017‒2020.


Lisätietoa:


www.tehokkaastipuulla.fi


Uusittu TS-8 ohje: Aurinkolämmityksen ja vesilämmitysjärjestelmien yhdistelmät

Vastaa