info@carnivalnews.net

Valtakunnallinen kierrätyskampanja käynnistyy – lahjoita tarpeettomat silmälasisi Tansaniaan

Specsaversin kierrätyskampanja käynnistyy jälleen maaliskuussa. Kampanjan aikana optikkoliikkeet keräävät suomalaisten vanhoja silmä- ja aurinkolaseja ja toimittavat ne Tansaniaan laseja tarvitseville. Tähän mennessä jo kymmenet tuhannet tansanialaiset ovat saaneet kampanjan kautta apua näköongelmiinsa. Ne lasit, jotka eivät löydä uutta omistajaa, kierrätetään teollisuuden raaka-aineeksi.

Merkittävä osa maailman näköongelmista olisi korjattavissa pelkillä silmälaseilla. Specsaversin kierrätyskampanja käynnistyy maaliskuussa jo yhdettätoista kertaa. Kampanjan aikana Specsavers kerää optikkoliikkeissään suomalaisille tarpeettomaksi jääneitä silmä- ja aurinkolaseja Tansaniaan. 

– Näkökyvyllä on suuri vaikutus ihmisen elämään, sillä se mahdollistaa esimerkiksi koulussa- tai työssäkäynnin. Tansaniassa erityisesti maaseudulla näönhuoltopalveluista ja silmälaseista on kova pula. Onkin upeaa, että suomalaiset ovat joka vuosi innostuneet lahjoittamaan heille tarpeettomia laseja eteenpäin, kuvailee Specsaversin viestintäjohtaja Irene Hernberg.

Tansaniassa on kova tarve erityisesti pluslaseille ja lasten laseille. Lahjoitettujen lasien vahvuudet ja kunto tutkitaan ensin Suomessa, minkä jälkeen syksyllä 2020 vapaaehtoinen optikkoryhmä matkaa Sansibarille tekemään näöntarkastuksia ja viemään laseja niitä tarvitseville. Lahjoittaja voi halutessaan merkitä lasinsa ja seurata kampanjasivulla, kenelle lasit lopulta päätyvät.

Kymmenet tuhannet lasit saavat uuden elämän

Vuonna 2019 silmä- ja aurinkolaseja kerättiin huimat 22 747 kappaletta, joista hyväkuntoiset lasit löysivät uudet omistajat Tansaniasta. Ne lasit, jotka eivät ole tarpeeksi hyvässä kunnossa kierrätetään uudelleenkäytettäviksi raaka-aineiksi. 

– Meille on tärkeää, että kampanjamme avulla voimme lisäksi vähentää muovijätettä ja kierrättää myös huonokuntoisemmat lasit tehokkaasti teollisuuden raaka-aineiksi. Ei siis kannata epäröidä lasien tuomista, olivat ne missä kunnossa tahansa, kertoo Hernberg.

Kampanjan keräys-, varastointi- ja kierrätyskumppanina toimii Lassila & Tikanoja, joka toimittaa keräykseen tuodut, huonokuntoiset silmä- ja aurinkolasit Wimao Oy:lle, jonka tuotantolaitoksella kierrätetyistä muovikehyksistä saadaan erilaisia uusiotuotteita, kuten kontteja ja koteloita.

– On hienoa olla jälleen mukana tässä kampanjassa ja tehdä kiertotaloudesta totta. Kampanja on osa Muovimuuvi-tempaustamme ja konkreettinen teko, jolla pyrimme saamaan Suomen muovit kiertoon entistä tehokkaammin, kertoo Ympäristöpalveluiden markkinointijohtaja Kaika Tenovuo Lassila & Tikanojalta.

Näin osallistut

Kierrätyskampanjaan voit osallistua tuomalla Specsaversin liikkeistä löytyviin keräyslaatikoihin käytetyt silmä- tai aurinkolasisi. Kampanjasivustollamme pääset halutessasi näkemään, kenen elämän vanhat lasisi lopulta muuttivat. Tuo silloin lasit Specsavers-liikkeeseen esimerkiksi Minigrip-pussissa, jonka sisällä on lasien lisäksi nimesi sekä sähköpostiosoitteesi paperilapulla. Pyydä liikkeen henkilökuntaa ottamaan sinusta kuva tai lähetä kuvasi osoitteeseen tansania@specsavers.com. Julkaisemme kuvat sinusta sekä lasiesi vastaanottajasta kampanjan verkkosivuilla.

Keräys on käynnissä 29.3. asti. Käytettyjä silmä- ja aurinkolaseja otetaan kuitenkin Specsavers-liikkeissä vastaan vuoden ympäri. Jos tuot lasisi maaliskuun aikana, saat 75 euron alennuksen design-silmälaseista.

Vastaa