info@carnivalnews.net

Uusi työkalu vähentää CO2-päästöjä 140 000 tonnilla vuodessa

Ilmailun päästöjen vähentäminen on ehdottomasti yksi tärkeimmistä kysymyksistä ilmailualalle. Uudella teknologialla ja uusilla nykyaikaisilla lentokoneilla Norwegian on vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Uuden SkyBreathe-työkalun avulla päästöjä on mahdollista vähentää edelleen kahdella prosentilla. Vuodessa CO2-päästöjä voidaan vähentää 140 000 tonnilla.

Uusi työkalu ja SkyBreathe-sovellus analysoivat koko lentotoiminnan, minkä ansiosta jokaisen lennon polttoainekulutusta voidaan optimoida pienemmäksi ja tämän seurauksena päästöt vähenevät. SkyBreathen avulla päästöjä on mahdollista vähentää edelleen kahdella prosentilla. SkyBreathella voi nähdä, mitkä lennot kuluttavat suunniteltua enemmän polttoainetta ja sen pohjalta voidaan tehdä yksinkertaisia polttoaineen kulutusta vähentäviä toimenpiteitä. Sovellus käyttää Big Data -algoritmeja ja se on kehitetty EU:n rahoittamassa Clean Sky -hankkeessa.

– SkyBreathe-sovelluksesta saan palautetta jokaisen lennon jälkeen. Näen suoraan, mitä olemme tehneet hyvin ja miten meidän on mahdollista lentää aiempaakin tehokkaammin seuraavalla kerralla. Tämä on fiksua sekä meidän että ympäristön kannalta, sanoo Norwegianin Arlandan tukikohtakapteeni Andreas Hansson.

Norwegianin lentäjät ovat testanneet työkalua noin kuusi kuukautta ja tulokset osoittavat, että polttoainetta on mahdollista säästää suuria määriä vuosittain. Esimerkiksi pelkästään sammuttamalla toinen moottori portille rullauksessa voidaan säästää noin 20 kiloa polttoainetta lentoa kohden. Toinen esimerkki on niin kutsutut älykkäät lähestymistavat* ja jarrujen käyttäminen moottorivoiman sijasta jarrutuksessa. Norwegian voi työkalun avulla säästää jopa 3 700 tonnia polttoainetta ja vähentää CO2-päästöjä 11 600 tonnilla kuukaudessa. Vuodessa voidaan siten vähentää CO2-päästöjä 140 000 tonnilla.

– Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että löydämme uusia menetelmiäja uusia työkaluja päästöjen ja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. SkyBreathella saamme jokaiselta lennolta suuren määrän dataa, jonka voimme analysoida nopeasti ja sen jälkeen voimme ryhtyä toimiin aiempaakin tehokkaampien lentojen aikaansaamiseksi. Näin voimme vähentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä noin kahdella prosentilla jokaisella lennolla. Tämä on win-win-tilanne sekä päästöjen että polttoainekustannusten kannalta, sanoo Norwegianin Manager Fuel Saving Stig Patey.

Norwegian työskentelee kestävämmän lentämisen puolesta

Norwegian työskentelee aktiivisesti lentojen ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Uudet lentokoneet ja uusi tekniikka ovat tärkeimpiä toimia päästöjen vähentämiseksi. Norwegianilla on päästöjen vähentämiseksi useita keinoja, joiden tulokset ovat mitattavia jo tällä hetkellä:

  • Norwegian on investoinut yhteen maailman nykyaikaisimmista lentolaivastoista ja vähentänyt päästöjä yli 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien. Nykyaikaiset lentokoneemme kuluttavat 20 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin vertailukelpoiset vanhemmat mallit.
  • Norwegianin CO2-päästöt matkustajakilometriä kohden ovat 20 prosenttia alhaisemmat kuin alalla keskimäärin.
  • AVTECH Sweden AB:n kehittyneiden säätietojen käyttö johtaa edelleen polttoainesäästöihin ja päästövähennyksiin; keskimäärin 22 kiloa lentoa kohden ja 16 000 tonnin CO2-päästövähennys vuosittain.
  • The International Council on Clean Transportation on nimennyt Norwegianin kaksi kertaa maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, viimeksi vuonna 2018.
  • Uusiutuvat polttoaineet, kuten biopolttoaine ja synteettiset polttoaineet tulevat vähentämään päästöjä edelleen, kun ne ovat kaupallisesti saatavilla. Lentokoneemme voivat jo nyt lentää jopa 50 prosenttia sertifioitua biopolttoainetta sisältävällä sekoituksella. Norwegian rohkaisee kestävien polttoaineiden paikalliseen tuotantoon ja yhtiö tulee asteittain ottamaan niitä käyttöön heti kun on olemassa kestäviä ja kaupallisesti saatavilla olevia vaihtoehtoja.
  • Tuomme jatkuvasti lennoille ympäristöystävällisempiä tuotteita muovin käytön vähentämiseksi ja seuraamme jatkuvasti, kuinka voimme vähentää lentojen painoa.
  • Tarjoamme matkustajille mahdollisuuden tilata aterioita ennakkoon yli 2,5 tunnin lennoille lentojen ruokahävikin vähentämiseksi.
  • Lentokonepesu – Norwegian käyttää erityistä moottori- ja lentokonepesua, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 16 000 tonnilla vuosittain.
  • Tarjoamme lähiaikoina matkustajille mahdollisuuden heidän lentomatkojensa ilmastokompensointiin.

Älykkäät lähestymistavat (Continuous Descent Approaches, CDAs) vähentävät sekä päästöjä että melutasoa lennon viimeisessä vaiheessa.

Vastaa