Yksi lasi päivässä riittää!

HILJAA HYVÄ TULEE!

Kun olet hankkinut mehustimen, olet tietenkin innoissasi ja haluat tehdä kaikenlaisia mehuja! Aloita kuitenkin maltilla. Jos olet tottumaton kasvisten ja vihreiden lehtevien salaattien syöjä, kerro kehollesi lempeästi, että nyt olisi vihdoin tulossa sitä vihreämpää ja ravinteikkaampaa ruokaa. Kasvata määrää kehoasi ja vitamiininälkääsi kuunnellen.

LASILLINEN VIHERMEHUA PÄIVÄSSÄ RIITTÄÄ!

Parasta olisi juoda vihermehu aamuisin tyhjään vatsaan. Jos sinun tekee päivällä mieli lisää, juo ihmeessä. Monilla meistä on niin suuri vitamiinipuutos, että mehuihin tulee ihan himo! Kun puutokset ovat korjattu, voit vähentää vihermehujen juontia.

Moni mehustaa joka aamu, toisille riittää lasillinen muutaman kerran viikossa. Tässäkin asiassa kuuntele kehoasi. Kun olemme taipuvaisia ääripäihin, moni kuvittelee, että kun alkaa mehustaa, pitää mehustaa loppuelämänsä. Ei suinkaan. Itse mehustelen epäsäännöllisesti. Välillä menee viikkojakin etten juo yhtään mehua, sitten alkaa taas tehdä mieli mehuja ja aina juuri jotain tietyn väristä. Tulee selkeä tilaus, suoraan keholtani.

Juice Finland- ryhmä on hyvä motivaattori. Kun ihmiset julkaisevat kauniita mehukuviaan ja uusia reseptejään, niin alkaa kummasti tehdä itselläkin mieli hurauttaa mehu. Riittää, että joku muistuttaa, miten hyvä olo niistä tuleekaan!

Minä uskon, miten tehokas voi olla yksi pieni lasi mehua. Näin omin silmin, miten tyttäreni lääkkeistä pullea, nokkosrokkoinen kehoni parani viikoissa. Yhdellä lasillisella päivässä. Jos hyvin sairas ja kovin lääkitty saa näin hyviä tuloksia, ymmärrät, että terveelle ihmisellekin riittää vallan mainiosti lasi silloin tällöin.

Rauhoittelen tässä vain siksi, että meillä on taipumus innostua niin kovasti, että kaikki tuppaa menemään vähän överiksi. Aletaan heti paastoilla mehuilla ja laitetaan koko ruokavalio uusiksi. Tässä on suuri mahdollisuus lannistua ja pettyä ja luovuttaa koko touhu, siksi mieluummin rauhallinen ja pitkäkestoisempi ote mehusteluun. Onneksi ihmisen perusluonto on ihanan laiska ja yleensä ylilyönnit aina jossain vaiheessa tasoittuvat.

Jos tarvitset ja haluat suurta muutosta, toki juo enemmän halutessasi ja aloita joka päivä mehulla kunnes saat toivottuja tuloksia. Yliannostuksen vaaraa ei ole. Kun keho sanoo stop, se on vahva stop. Sellaista stoppiakaan ei ole moni kokenut, koska keho yleensä aina vain huutaa lisää. Kun keho on ravittu vihreällä, stop todellakin on hyvin, hyvin selvä. Vihreät mehut tulevat korvista! Usko silloin olevasi ravittu ja pidä tauko. Kyllä maistuu taas kun himo vihreään iskee!