Vihermehut.fi – Meistä

Ihmisten terveys on tänä päivänä valtavan arvokasta bisnestä, sitä ei käy kieltäminen. Toinen toistaan tietävämmät asiantuntijat syytävät meille kirjoja, lehtisiä, tietoa, seminaareja ja artikkeleita omasta hyvinvoinnistamme. Välillä tuntuu, että kaikki muut tietävät meitä paremmin, mitä me itse tarvitsemme.

Tämä on omalla tavallaan totta, sillä olemmehan jollakin tapaa jopa unohtaneet, mitä oma hyvinvointi merkitsee, sillä elämän prioriteetteja ovat tänä päivänä työ, perhe, vastuu ja huoli tulevaisuudesta. Joskus keskitymme niin kovasti luomaan mielekästä elämää, että unohdamme, mitä mielekäs elämä oikein on.

Blogi, joka muistuttaa, että terveys ja hyvinvointi on lukuisten tekijöiden summa

Tämän blogin tarkoituksena – sen lisäksi, että jaamme mielenkiintoisia vinkkejä psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistämiseksi – on lisäksi muistuttaa lukijoitamme siitä, että oma hyvinvointi ja terveys on lukuisten tekijöiden summa.

Tämä on johtanut siihen, että nyky-yhteiskunnan mörökölleistä, negatiivisista tunteista, on tullut niin kaukaisia ja viimeiseen asti vältettäviä asioista, että ihmiset ovat jopa alkaneet kysyä itseltään, onko minussa jokin vialla, kun en ole koko ajan yhtä onnellinen ja tehokas kuin nuo sosiaalisen median ja viihdeteollisuuden terveyden ja hyvinvoinnin esikuvat?

Tällä tulemme siihen, että hyvinvointi ja terveys ovat niin monimutkaisia käsitteitä, että emme voi mahdollisesti kuvailla sitä muutamalla sanalla. Lisäksi se on hyvin yksilöllistä; toiselle hyvinvointi on mainetta ja mammonaa, kun taas toiselle hyvinvointi on aamuisia kävelyitä meren rannalla. Myös sairas ihminen voi tuntea olonsa terveeksi, jos hän kokee elämänsä mielekkääksi, siinä missä ahdistuneisuudesta kärsivä ihminen voi tuntea lukuisia hyvinvoinnin hetkiä päivittäin.

Juuri näistä ajatuksista lähti myös idea tästä blogista, jossa haluamme jakaa lukijoillemme mahdollisimman moninaisia artikkeleita, jotka ottavat huomioon sen, että hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja on monia. Niitä kokeilemalla myös uskomme, että jokaisen on mahdollista löytää oma tiensä.