Sammakonkutu-smoothie ja sananen lapsista

Olen joko ON tai OFF. Kun olen OFF, eli annan itselleni luvan olla tekemättä yhtään mitään, olen kuin pikkulapsi. Ideoita pursuaa ja haluan kokeilla kaikkea uutta. Siksi väitän, että kun lapsen antaa olla OFF, eli jättää hänet rauhaan, hänestä tulee luova lapsi. Kirjoitin tästä aiheesta lisää Hidasta Elämää-blogissani TÄSSÄ ja Viisas Elämä-blogissani TÄSSÄ.

Kirjoitin aamulla faceen että tänään en tee mitään. Tarkoitin etten tee mitään mitä en halua, mistä en nauti. Ja katsoppas, olenkin saanut ihan älyttömästi aikaan. Tulossa on muun muassa retriitti joka näyttää hupsista vain toteutuvan, päivässä. Muutama puhelinsoitto ja se on siinä. Niin tuppaa käymään kun ideat tulevat tuolta jostain, varmasti samasta paikasta kuin lapsillakin.

Kun olen kiireinen ja teen paljon töitä, unohdan usein syödä. Siksi vihermehut pitävät minut terveenä ja energisenä. Kun minulla on laiska päivä, tykkään leikkiä ruualla. Tänään tein tyttäreni nimeämää Sammakonkutu-smoothieta. Siinä superfoodit, mehustus ja blenderi kohtasivat sulassa sovussa.

IMG_20160422_155713Että tulen iloiseksi värikkäistä, tuoksuvista ja jopa sotkevista raaka-aineista! Granaattiomenan kanssa pelleily on mahtavaa puuhaa! Olin jo aiemmin laittanut kookosveteen liukenemaan chiaa ja kymmenisen chlorella-tabua. Näitä en saa lasten kurkusta alas missään muussa kuin smoothien joukossa. Mehustin kokonaisen luomuananaksen ja sulatin kaupan mango-kuutiot.

IMG_20160422_160626Sammakonkutu-smoothie

Lasillinen sammakonkutua (chiaa, chlorellaa ja kookosvettä tai vettä)

Granaattiomenan siemenet

Mango (käytin Lidlin pakastemangoa)

Mehustetun ananaksen mehu

Minttua

Kookosvettä

Jäitä

IMG_20160422_160706Arvasin, että lopputulos ei olisi granaattiomenan punainen tai mangon keltainen, pikemminkin myrkkyojan sävyinen. Siksi oli jännä huomata, miten tyttäreni, joka oli mukana smoothien teossa ja auttoi ottamaan valokuvia, joi lasin ilolla ja yritti juoda puolet minunkin lasistani. Hän näki mitä upeita aineksia siihen oli käytetty, miten paljon vaivaa sen eteen oli nähty. Hän vei lasillisen myös veljelleen, joka sanoi: ”YÄK!” Maistoi kuitenkin, ja joi, äidin tiukan katseen vaikutuksesta. 🙂

Ottakaahan siis lapset mukaan keittiöön! Kertokaa raaka-aineista, antakaa hakata granaattiomenaa, mehustaa ja blendata ja sitten nimetä valmis juoma.

Kutu oli hyvää, jokainen erillinen maku pomppasi suussa smoothieta makustellessa ja siemenet antoivat hampaille töitä. Nyt en taas enää tee mitään. Paitsi…

IMG_20160422_162211