Philipsiltä mehuprässi – ensivaikutelma

Nopea ensivaikutelma Philipsin mehuprässistä. Teen myöhemmin kattavamman postauksen kun saan enemmän tuntumaa uuteen kaveriin ja ensi viikolla tehdään videoita, mutta nyt tämän hetken fiilikset.

Hämmästelin kovin pientä pakkausta, miten ihmeessä tänne mahtuisi puristin? Ensimmäinen PLUS: Miten pieni ja matala! Kevyt! Siistin oloinen!

12924498_10154146897213631_3740387952755906440_nKärsimättömänä kokosin laitteen väärin. Laitoin puristinosan väärinpäin ja tungin väkisin syöteosaan. Nainen. Piti odottaa miestä kotiin illaksi että sai väännettyä sen pois. Note to self: Ohjeet kannattaa lukea. Paketin mukana tuli myös paksu reseptivihkonen, josta varmasti paljon apua aloittelijalle.

Miehen kanssa sitten käsikynkkää koottiin laite ja kokoaminen olikin helppoa (miehelläni on minuun rauhoittava vaikutus).

Pilkkominen ei nyt oikeasti vie paljoa aikaa, vaikka kärsimättömän silmät muljahtelivat muutaman kerran kun omenaa laitoin kuuteen osaan. Aloin syöttää aineksia tuubista alas kuten puristimeen kannattaa, kovaa ja pehmeää vuorotellen. Syöttökuilu on pieni ja ainekset pitää joka kerta painaa sisälle, kone ei niitä imaise.

Ääni oli tasainen surina ja himpun verran kovempi kuin oletin, mutta siihen tottui pian. Laitoin lasin alle, sillä pakkauksen mukana ei tullut kannua, eikä meillä ollut sopivan matalaa kannua. Tyhjensin lasit aina kannuun. Tippalukko, eli tuo iso hopeinen ympyrä Philips logolla, oli oikein mainio ja helppo napsauttaa päälle. Nappeja on kaksi, eteenpäin ja taaksepäin, juicing for dummies. Hyvä hyvä. Kun pehmeää jäi pyörimään liian kauaksi aikaa, pysäytin koneen ja laitoin menemään taaksepäin, niin homma oli selvä. Todella siistiä puuhaa.

Mehu ei ollut niin rakeista kuin mihin olin puristimien kanssa tottunut ja se oli PLUS! Meillä kun lapset eivät kovin innoissaan juo puristinmehua. Laitteen mukana tuleekin kaksi eri suodatinta, hienompaan ja pureskeltavampaan mehuun.

IMG_20160408_155044Siisti puuha jatkui vielä kun mehu oli valmis ja irroitin osat. Viiden osan toisistaan irroitus ja huuhtelu todellakin oli muutaman minuutin homma. Tiskikoneeseenkin ne voi laittaa. SUURIN PLUS! Kuitusäiliökin on helppo huuhdella ja se lähtee helposti irti. Johdon saa näppärästi kieputettua koneen ympärillä olevaan säilytystilaan. Pöydälle jää siisti kone, ei roiskeita.

IMG_20160408_155142

IMG_20160408_155119Siistiä, helppoa eikä yhtään niin hermoromahduttavaa kuin ajattelin. Minä kun olen linko-tyttö. Lingolla linkosin pari vuotta ennen kuin edes kokeilin puristinta. Tyttäreni parantui lingolla lingotuilla mehuilla. Minulla on vahva muistoside päiviin, jolla teimme yhdessä mehuja ja yritimme unohtaa sairaalan. Siksi minua ei ihan hirveästi hetkauta ne ”tällä saat enemmän ravintoaineita” puheet eikä myöskään ”espanjalainen lehtikaali on myrkkyä täynnä”-puhe. Meille pelastuksen toi muiden raaka-aineiden lisäksi juuri se espanjalainen lehtikaali lingottuna. Makuasioista, muistoista, eikä preferensseistä kannata kiistellä. Edelleen olen sitä mieltä että se kone, jota KÄYTÄT, on paras kone, juuri sinulle.

Useinhan se, jolla aloittaa, on se omin laite. Niin minullakin. Puristimet ovat kuitenkin minulla käytössä aina kun on aikaa ja makrobioottiset luomutilalta tuodut ainekset puristan aina. BioCheffin puristin on oikein loistava laite, vaikkakin sen pesuun ja kokoamiseen huudan aina mieheni. Kuten lapsillani on potkulaudat, skeitit ja pyörät, minullakin on linkoja ja puristimia. Vaihtelu virkistää. Tämä on rakas harrastus, joka tukee koko perheemme hyvinvointia enemmän kuin mikään muu. Siksi monia laitteita. Arkimehuja ja a la carte mehuja. Välillä tehdään isoja satseja kaikille, välillä teen vain itselleni. Se määrittelee mihin koneeseen tartun.

Tämä Philipsin puristin on helppo. Sanoisin, että ensimmäiseksi puristimeksi vaivaton ja pieneen talouteen oikein näppärä. Alla oleva mainosvideo avaa käyttöä enemmän ja prässit löytää Philipsin verkkokaupassa TÄÄLTÄ. Muistakaahan täältä tilatessanne TARA2016 alennuskoodi! 20% alea lingoista, puristimista ja blendereistä!