10 minuutin tauko työpäivään riittää saamaan parempia työtuloksia

Jokainen muistaa lapsuudestaan ne auvoisat kouluajat, kun päivittäin opiskeltiin äidinkieltä, treenattiin aivoja matematiikalla ja ihmeteltiin biologian kirjaa aina välillä käyden happihyppelyllä liikunnan oppitunnilla. Monelle on kuitenkin jäänyt aivan erityisellä tavalla mieleen se, kuinka ihanaa olikaan päästä oppituntien välissä ulos välitunnille. Välitunti on ihanaa aikaa, jolloin saattoi harrastaa urheilua, viettää aikaa ystävien kanssa, leikkiä, jutustella ja juosta. Vaikka välitunneista onkin jäänyt mieleen päällimmäisenä niiden hauskuus, on niiden todellinen merkitys kuitenkin tietysti aivan muualla: välituntien tarkoituksena on ollut antaa oppilaiden aivojen levätä hetken ajan raskaiden oppituntien välissä. Kun mieli on saanut hieman tuulettua, jaksaa se jälleen ottaa vastaan sen informaatiotulvan, joka seuraavalla oppitunnilla on vastassa.

Tämä on tutkitusti erittäin toimiva metodi: kun lyhyitä, 10–15 minuutin pituisia taukoja pidetään aina tunnin välein, paranee oppijan skarppius huomattavasti ja kykenee hän paitsi vastaanottamaan enemmän informaatiota, myös tekemään huomattavasti enemmän. Onkin kummaa, minkä takia tämä seikka on täysin sivuutettu työelämässä. Jos lasten tehokkuus paranee lyhyiden taukojen ansiosta, miksi aikuisten pitäisi suorittaa koko työpanoksensa yhteen putkeen pienen ruokatauon poikkeuksella? Kun tähän lisätään vielä taukojen kiistattomat terveysvaikutukset, on ”aikuisten välitunneille” enemmän puoltavia kuin vastustavia tekijöitä.

Aikuisten välitunnit – olisiko niissä ideaa?

Jos aikuinen saisi päättää, kuuluisivat hänen välituntiinsa esimerkiksi rahapelit nettikasinolla, ruokailu ja sosiaalinen median selaileminen. Tällaisia asioita ehtii hyvinkin tekemään jo hyvin lyhyessä ajassa: jo kymmenen minuuttia vaikkapa tunnin välein riittää nostamaan työntekijän tehokkuutta koko seuraavaksi tunniksi jopa yli 70 % – kun lasketaan tähän koko päivän kasvatettu tehokkuusmäärä ja suhteutetaan se menetettyyn työaikaan, jää työnantaja silti voitolle. Parhaassa tapauksessa välitunnit saattaisivat olla oikoreitti niihin tuloluokkiin, joista olet haaveillut jo pitkään. Mikä parasta, saattaa välitunneilla olla myös yllättäviä sivuvaikutuksia. Ne saattavat nimittäin pienentää myös työntekijöiden sairauspoissaoloja parhaillaan jo puolella – tämä tarkoittaa sitä, että firmasi itse asiassa säästää rahaa! Aikuisten välituntien pitäminen ei maksa sinulle mitään – miksi et siis kokeilisi niitä jo tänään? Parhaassa tapauksessa tämä saattaa olla oikoreittisi onneen!